© Powered by U&dW

 
Logo.jpg


Samen ondernemen in de zorg

De zorg is volop in beweging. Ziekenhuizen zijn een cruciale schakel in de zorgketen. Concurrentie speelt een steeds grotere rol. Dat vereist dat ziekenhuizen scherp opereren. Dat afdelingen, medisch specialisten en directie nauw samenwerken om kwaliteit te leveren. Dat er een klantgerichte cultuur is. Dat bureaucratie uit de organisatie wordt verwijderd. Dat talentvolle mensen zich goed kunnen ontwikkelen. Dat er ruimte is voor diversiteit en een positief klimaat voor innovaties.

Concurrentie en 'nieuwe regels van het spel' vragen om een frisse kijk op ondernemen in ziekenhuizen, maar wel  met behoud van vaste waarden en met focus op de sterkten van de organisatie. Wij willen ziekenhuisbestuurders en –managers praktisch ondersteunen bij het verwezenlijken van gewenste, concrete vernieuwingen. Dat doen we met onze denk- en daadkracht en met adviezen voor concrete verbeteringen.

Applico werkt voor de zorg met een netwerk van mensen die als senior manager geopereerd hebben in bedrijven als GE, Unilever, DSM en Philips. We hebben geleerd om te kijken naar organisaties als een levend systeem waarin verschillende elementen goed moeten functioneren om tot de gewenste resultaten te komen. Ieder van ons heeft een brede kennis en ervaring opgedaan in een specifiek functiegebied (industrial design, supply chain, organisatieontwerp en –ontwikkeling, talentmanagement, innovatie, duurzaamheid, communicatie, etc.).  Dit verbinden we met onze deskundigheid en ervaring op het gebied van verander- en procesmanagement en coaching.

Ir. J.F.J. (Jan) Roes leidt samen met Ap Eigenhuis de activiteiten voor de zorg. Na zijn studie aan de TU Eindhoven heeft hij dertig jaar gewerkt bij GE, National Starch (Unilever) en Philips, in technische functies, als programmamanager en innovatie architect. Voor Philips Medical Systems was hij in India pionier van C.K. Prahalad's Bottom of the Pyramid benadering voor innovatie. Jan Roes vertegenwoordigt de Manipal Education and Medical Group uit Bangalore, India in Nederland en België. Voor de Duitse consultancy Synnecta werkt hij als programma- en procesmanager in veranderingsprojecten voor verschillende opdrachtgevers, waaronder Bosch. 

Het ambitieniveau in de zorg gaat omhoog. Zorgconcerns en nieuwe samenwerkingsvormen veranderen het landschap. Zorg houdt niet op bij de landsgrenzen. Workshops zien we als een belangrijk instrument voor ziekenhuizen om afstand te nemen van de praktijk van alledag, te observeren en beleven wat er gaande is bij andere zorgorganisaties en een eigen plan te ontwikkelen. We leggen hiertoe verbindingen met sleutelmensen buiten de eigen organisatie, volgens een goed voorbereid en gestructureerd stappenplan. We noemen deze op maat gesneden workshops ' learning journeys'. Deze zijn gericht op het formuleren van heldere ambities en het combineren van tastbare workshop resultaten met een blijvende leerervaring. Ze zijn bovendien een uitstekend platform om de samenwerking, energie en effectiviteit van een team duurzaam te versterken.