© Powered by U&dW

 
Logo.jpg


Publicaties en nieuws

Koreaanse vertaling van De nieuwe HR-agenda
In oktober 2010 komt de Koreaanse versie van De nieuwe HR-agenda op de markt. Het boek wordt uitgegeven door ChungRim Publishing in Seoul, Korea.

Interview 'Koester serieus je sleutelfiguren' in de Volkskrant van 22 juni 2010:
http://www.vkbanen.nl/werkgevers/763842/Koester-serieus-je-sleutelfiguren.html

Melo'dia, juni 2010
Netwerken kent vele vormen. In juni vond een zeer succesvolle bijeenkomst plaats in Zwitserland. 'Melo' staat voor Meet-Enjoy-Learn-Occasion. Gedurende een dag ('dia') kwam een groep senior HR professionals bij elkaar, die in het verleden met elkaar gewerkt hebben, maar inmiddels bij andere ondernemingen actief zijn. Het uitwisselen van de zeer diverse HR ervaringen opgedaan in recente jobs en de effecten hiervan op de persoonlijke ontwikkeling, vormde een belangrijk onderdeel van het programma. Dit, gekoppeld aan de vriendschappelijke relaties van de deelnemers, het gebruik van muziek en de groene omgeving van Zwitserse heuvels, resulteerde in een hoog leereffect en nieuwe inzichten. In 2011 vindt opnieuw een Melodia bijeenkomst plaats.
Als je meer wilt weten over deze vorm van netwerken, neem dan contact op met Ap Eigenhuis.   

Interview 'HR-beleid en inspelen op veranderingen arbeidsmarkt' in Financieele Dagblad, mei 2010. Download hier.

Op de site van managementboek.nl is een podcast interview met Ap Eigenhuis en Rob van Dijk te vinden waarin ze praten over 'De nieuwe HR-agenda'.

Engelse boek 'High Performance Business Strategy', uitgegeven door Kogan Page in London, UK en Philadelphia, USA in 2007 paperback editie in 2008 onder de titel 'HR Strategy for the High Performing Business'

Artikel 'High-performance business strategy' in Strategy Magazine (2007)

Artikel 'Inspired performance in accountancies' in Accountancy Age (2007)

Artikel 'Inspired performance: make the human organisation run like a clockwork' in Engineering Management (2007)

Artikel 'Aantrekkelijk voor talent' in Management Scope (februari 2008)

Artikel 'Op eenzame hoogte: HRM als inspirator voor topprestaties' in Gids voor Personeelsmanagement (maart 2008)

Artikel 'HR-agenda' in Personeelbeleid (september 2008)

Nederlandse boek 'De nieuwe HR-agenda', uitgegeven door Mediawerf (december 2008). Het eerste exemplaar werd op 10 december aangeboden aan Wim Kooijman (KLM), voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Personeelsmanagement & Organisatieontwikkeling (NVP). Op de foto van rechts naar links: Wim Kooijman, Rob van Dijk, Ap Eigenhuis.


de nieuwe HR-agenda - boekpresentatie.jpg