© Powered by U&dW

 
Logo.jpg


Business case

De menskant van een organisatie bepaalt in hoofdzaak of een organisatie high performing wordt of niet. Het aantrekken en behouden van talent staat hierbij centraal. Eenzijdig, korte termijn streven naar aandeelhouderswaarde en een hiermee samenhangende cultuur gericht op controle, leidt niet tot betere organisaties en betere resultaten.


Door strategie van de onderneming en ontwikkeling van talenten op één lijn te brengen, ontstaat een betrokkenheid die tot innovatie en duurzame performance leidt. Op dit terrein zijn in bijna alle organisaties grote verbeteringen te realiseren. Applico helpt hierbij.


Talent, engagement en vertrouwen

Het 'engagement' van getalenteerde mensen kan vaak sterk verbeterd worden, zowel in rationele als in emotionele zin. Leiders kunnen dit  stimuleren door onnodige managementlagen te verwijderen en een dialoog aan te gaan met sleutelmensen in het bedrijf. Door te communiceren op een authentieke wijze wordt een klimaat van vertrouwen gecreëerd. Zo wordt een bedrijf een inspirerende werkomgeving waarin getalenteerde mensen het beste uit zichzelf halen, een extra inspanning leveren en met elkaar een high performing organisatie worden. Dit maakt het bedrijf extra aantrekkelijk voor talent en dat leidt weer tot verdere creativiteit en innovatie.


Social responsibility en duurzaamheid

Social responsibility en duurzaamheid worden een integraal onderdeel van ondernemingsbeleid. Unilever wil bijvoorbeeld dat alle Lipton theezakjes in 2015 voorzien zijn van een duurzaamheidscertificaat door de Rainforest Alliance.


De uitdaging is om duurzaamheid ook in HR een plaats te geven. Het is belangrijk dat leiders langer dan drie jaar in hun baan blijven om echt impact te hebben. Het variabele deel van de beloning van topmanagers dient gebaseerd te worden op de performance over een periode van twee of drie jaar. Overwegingen van duurzaamheid kunnen geïntegreerd worden in  leiderschapsontwikkelingsprogramma's, performance management, competency ontwikkeling, enz. Projecten op het gebied van social responsibility bieden een prachtige kans om medewerkers actief in te schakelen en te inspireren. Zodoende raken zij overtuigd dat ze voor een aantrekkelijk en zinvol bedrijf werken en een bedrijf om trots op te zijn.